Gara-gara Peter Answer


Siapa pernah main Peter Answer? Pernah popular pada tahun berapa tah. Hana pun pernah cuba bersama-sama dengan 3 orang roomate. Hana respect kat Peter sebab dia boleh tahu semua pasal kami


Kami di ajak oleh S (rumah lain) untuk cuba tanya kepada Peter sebut. Dengan menggunakan YM (dimana kami dapat tengok skrin laptop S). Segala pertanyaan kami kepada Peter akan ditaip oleh S. Kami hanya tengok skrin dan berhubung dengan S melalui mikrofon dan speaker laptop.

Kami bagitau S yang kami nak tanya "KAMI ADA BERAPA ORANG". S pun taip la soalan tu kat Peter. sekali Peter tu jawab betul.


Sedang rancak kami bertanya Peter, kami tak perasan yang pada waktu dah pukul 12 lebih. Semua soalan yang kami tanya semua dapat dijawab oleh Peter. Mula rasa tak sedap hati ditambah pulak keadaan bilik yang sunyi sepi. Masing-masing dalam fikiran menyangka Peter ada kat sini. Kami mula tanya soalan-soalan yang sukar kat Peter sehinggalah pukul 2 pagi.

Tiba-tiba S tu taip "DI MANA PETER BERADA". Kami semua kata tak payah tanya soalan macam tu. S sengaja dan terus summit la soalan tu. Peter kata


Romate hana yang duduk ujung tu melompat melepasi meja, laptop yang digunakan masa tu nak jatuh. Nasib hana sempat sambut.


Kami ambik keputusan tak nak main dah.. Sepanjang malam kami ditemani alunan doa-doa dari laptop. Kawan hana memang trauma. Cuba bayangkan segala pertanyaan Peter tu dapat jawab dan dia berada di belakang. Mau tak takut.

Keesokan harinya, heboh satu kelas pasal Peter. Balik kelas terus hana search berkaitan dengan Peter Answer.. Ceaah permainan macam ni pun boleh ada ka..
Langkah permainan

1. Tanya dulu kawan kita, dia nak tanya apa kat Peter. Cth : saya pakai baju warna apa?
2. Di petition, mulakan dengan titik (.) dan taip jawapan yang kawan korang tanya tu. nanti di petition akan keluar ayat Peter, please answer .....kalau ayat peter tergantung macam Peter ple...korang cuba klik tab bagi jadi ayat lengkap
3. Di question , taip soalan kawan korang tu. pastikan di akhir solan mesti ada tanda soal (?)
4. Haa kan peter dah jawab

* Pastikan korang tau pasal kawan korang tu.Kalau dia tanya soalan yang korang tak dapat jawab korang pandai-pandai la buat jawapan sendiri
Lepas daripada peristiwa tu, kami imbas balik detik-detik yang menyeramkan tu.. haha siap buat demo melompat lagi. lawak betul.

Memang tak di nafikan permainan ini menakutkan bila kita tak tahu apa-apa dan kadang-kadang orang yang perkena kita tu akan rasa bersalah. Sebab apa? entah la.. cuba lah try main dulu. Klik Peter Answer. Kalau main secara berdepan dengan kawan yang nak kenakan tu senang terkantoi plak.Kalau pakai YM yang macam hana sebutkan tadi memang seronok dan nampak real siap bunyi taip keyboard lagi.

Jom Check It Out
(tiba-tiba terlintas nak taip ayat ni)


46 orang dah komen :

Ayie Abas said...

salam hana :)

main benda mcm tu kena ada kawan ramai2 baru meriah...

ct kektus said...

serammnya bia tiba2 peter ada kat belakang. huhuu

tapi bila dah tau car sebenar, lawak gila. mesti asyik ketawa je kan. :D

Iffah Afeefah said...

menakutkan la

mencik2

Tihara said...

game apa ni..tak penah jumpa pun..hee :)

AkuMalas said...

Ajar saya Cikgu..saya nak main ni. nak kenakan kawan! :)

Ejawantah Wisata said...

Saya baru tahu permainan ini. Jadi ijin nyimak saja ya.

Sukses selalu
Salam Wisata

AkuMalas said...

Wow! beru jer cuba!!best!! terkena dah kawan I!!

Remy hazza said...

macam saspen jer....... nak tekan pun seram....he3

zaxx said...

hahaha baru tau pasal peter ni..tp gempak la lau org tu tak tau hal sebnar..mmg terkjut,hihihihi... mcm menarik..nk try la..hihihi

myu said...

Eeei tak berani larh men benda camni.
Seram~~~

yana yani said...

x brni dah cuba takot

✿A I N A A✿ said...

menarik juga permainan ni.. boleh cuba dengan roomates ena nanti.. ahakx... kesian kawan sis tu... takut bebenau dia... XD

cweet pinky said...

tak paham la care maen tuh , seram siot , sape yang sebenarnya jawab tuh ha ??? kawan kite sendiri kerr ??

reply dari entry CP :

hehehe ! taw takpe , hahaha , muke kondifen tuh tak leyh belah , naseb baek la tak fight tuk meja tuh sebelum cek slip :P

Cikgu Aniq said...

hihi,, siap lukis gambar rajah tu nak gambarkan mcm maner dia melompat..hahaha,, so funny..

boni kacak said...

hahahahaha..kenapa saya tak tau tentang permainan ni????hhehehe. kritikal betul sampai boleh melompat tu..ehehehehe

faiq said...

hehe..dulu mmg feymes peter answer tu...org kate peter ade ilmu halus ag

Myra Jay said...

Tak pernah tau pun pasal ni..

Tp tak berani nak cuba... Takuttt...!! heheee

are_lin@yu said...

first time dgr ni..xpnh dgr lg.hehe

Kakzakie said...

Masa kakak duduk asrama dulu cikgu kakak haramkan permainan seumpama ini dulu mana ada laptop kami guna coin sentuh gujanhujung jari nanti coin gerak sendiri - tipulah sebenarnya tapi buat kami semua takut satu dorm..

Jgn buat lagilah mengarut aje.

Fiza Rahman said...

Seramnya.

:::aZiE::: said...

humaigaaaih...
cam tgk cite congkak seramnyer..hahaha

aQu Mad said...

cam best je. nak try gak main peter answer la.

Niesa said...

hahaha..kelakar...mesti seram sejuk time tu kan...best kalau kenakan org nih..hihi

Shalee Abdul said...

nti kite tny abg ipar kite je la. abg ipar kite nama peter hikhik :P

Mimie said...

xpenah dnga pulak...tak brni la akak nk try

hnahdy said...

@cweet pinky Peter jawap.hehe kawan kita yang taip tu yang jawab :) cuma kita xperasan masa bila dia taip jawapan. cuba try buat kat diri sendiri :)

hnahdy said...

@boni kacak hahaha try tau

hnahdy said...

@Kakzakie yang duit2 tu kena pakat dengan kawan.hehe tapi duit tu xberani main. kalau tipu2 tu nak la hana

-meeSUPERGIRL- said...

takott .. abg mee pernah menipu ckp hantu yg jawab -_-

maszmadi said...

x penah plak main mendealah tu.. huhu kalu x tau memang seram lah kan.....

Jna marcello said...

NAKKK LINK DYE NK TRY JUGAKS ;)

el said...

jgn sebut lah bab2 main game ni..xpandai haha

Nick Nashram said...

tak pernah main lagi..
selalunya duk chit chat ngan simsimi..huhu
best2.

nik ros said...

tak pernah main benda ni. games2 ni akak tak minat sgt..hehe

4feet8 said...

eh..? mcm bes je.. nak tryla balik umah nanti.

mia izzati said...

tadi kami pon try main...seramm plak...tak berani..

the malay male said...

tak pernah tahu pasal Peter answer

Si Matatajam said...

Akak x pernah main la dik..

itu Akhil said...

haha boleh tahan menarik ut kenakn member

cweet pinky said...

CP dah try , tak betul pown jawapannya ?? err , ala , tak paham lagik la ...

Syaifuddin Alias said...

apa bende ni awak...hmmm..pelik je

Mieya Atiera said...

seram pulak.

MaYa MustWany said...

hihihi seram2 kelakar dah jadi..

wan tiger said...

game ni best rugi kalau xmain

Hehehe

wan tiger said...

best game ni rugi kalau x cuba. sya suke peter answer best!! hehehe

wan tiger said...

game ni best rugi kalau xmain

Hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...