Hanya kerana Ayam Goreng

Gara-gara ayam goreng aku terpaksa terima dia....
Ceritanya bermula......

Masa tu aku aku betul-betul lapar. Lapar sangat.... 
Aku mencari makanan. Tiba-tiba terbau ayam goreng. Aku pun mencari punca bau ayam goreng tersebut
Cari punya cari.. akhirnya aku, ternampak ayam goreng di atas meja. Entah meja siapa pun aku tak tau. Aku dengan tak berfikir panjang terus meratah ayam goreng tersebut

Sedang aku menikmati keenakan ayam goreng tersebut....

Ada satu suara menteriak-teriak mengganggu kententeraman aku

"Berani kau makan ayam aku"

 

"Aku... aku..."


"Aku lapar, seketul ni pun jadilah"

 "Ok, aku bagi kau ayam ni, tapi ingat kau kena simpan rahsia ni, jangan bagitau yang kau dah makan ayam ni" 

Beberapa minit kemudian.....

"Rupa-rupanya kau yang makan ayam aku"

 "Ayam kau? tapi dia kata..."


"Ahh... aku tak peduli, disebabkan kau dah makan ayam aku. terimalah cinta aku"  


"Apa?? kenapa aku... Tapi tak mengapa.. aku terima kau"


P/s : Apa motif cerita ni sebenarnya :P . Ayat entah apa-apa. Nak cepat punya pasal
Susah nak update lepas ni.. Sibuk dengan Kajian Tindakan :( 

19 orang dah komen :

nenot said...

hahahaha..besarnye topeng ruse tu

nenot said...

hahahaha..besarnye topeng ruse tu

boni kacak said...

hahahahaha. ni dah kenapa ni??? adeh..

AkuMalas said...

Berlawan dan dapat cinta..gara2 ayam goreng?!! wow..idea buat novel ni!hahaha!nice pict!

zaxx said...

hahhaha alolololo.... sweet je main lawan2,heheh

Nick Nashram said...

ni kalo buat bbm dalam kelas ni konpem students tak berkelip duk tengok..huhu

Mizz ErMa said...

ahaha..menjadilah jalan cite dgn gambar2 tuh..hik3,

Phat said...

wah cinta ku umpama seketul ayam..sesuai tak tajuk tu hehe

Miss Volvo said...

so suuwettt auwww~

ejulz said...

comel je gmbar ni.. hehe

maszmadi said...

x kisah, janji nak update blog kan... hehe

zareliqa afiqa said...

ehehe.. buat teater best nie,, bagi tajuk cinta seketul ayam goreng.. wahhh, kelasss ^_^

Everything's Everythings said...

Hahahah kelakar betul, ni memang posing utk buat cerita dlm blog ke? xD

raja ungu said...

terbaiklah.. xda cerita pun leh update ya

Iffah Afeefah said...

haha citernye lawak la

smela kajian tindakan belum kasi repair lg

Sanji Ngatmi said...

comelnya la cikgu-cikgu main pedang

tiefazatie said...

hehe..sabo je la

✿Lady Ainaa✿ said...

hekeleh, ngatkan mendelah.. baru nk tangkap feeling td...hahahahaha.... kecik hati moto tu... ahak... keta kita samalah, warna pun sma, viva.. hehehe

Aishah Jahirah said...

hehee...senyum akak baca n tgk gambo entry ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...