Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri dan Keraian Semester 8

Tempat 
Crown Hotel Kota Bharu

Masa
8.00 - 12.00 malam

Penyertaan 
Semua ahli di bawah Jabatan Pendidikan Khas IPG KKB

Ehem ehem dan semester 8 sudah hana ni. lagi sebulan lebih lagi nak habis belajar.Yehaaa

Haruslah ada gambar sebagai permulaan cerita kan. hehehe


3 Suara


Sebelum majlis bermula


Berikut merupakan entry Kisahnya bermula........ 

Hana dijemput untuk bersama-sama menjamu selera di meja VVIP. Weh hana tak nak.. Nanti makan tak boleh la hana nak berebut dengan korang. huhu nanti siapa yang nak snap gambar korang kan kan. Tapi nak buat macam mana kan Hana sebagai selaku ketua kelas, kena redha je lah. ^wink wink^ dengan penuh sopannya hana menyusun langkah menuju ke meja VVIP bersama-sama dengan pensyarah Jabatan Pendidikan Khas

Pukul 8.30 makanan di hidangkan. Ok best juga bila berada sebaris dengan VVIP ni layanan pun macam VVIP.hehe tapi yang tak bestnya bab makanan. Nak dijadikan cerita....

Round 1 
Hana makan soto sambil tengok dan snap gambar persembahan. Lambat lagi giliran kelas hana buat persembahan. Hana tengok kaum kerabat (rakan sekelas) kat belakang. Amboi diorang seronok sakan siap bergambar lagi. Ini boleh gaduh ni. Siapa pula yang nak ambil gambar hana.huhuhu ok lawak ja ek. jangan marah kawan-kawan. Saja buat gempak sikit. I love u all.

Round 2 
Nak makan nasi pula. Berciri-cirikan Perempuan Melayu Terakhir, Hana meminta pelayan tu letak nasi atas pinggan hana. Hana pilih ayam masak merah sebagai lauk utama hana ( ayam masak merah ja yang ada pun). Alaa nak p toilet kejap. Jauh la pulak. Hana pun berjalan ala-ala catwalk. "Hye Hana, comel la awak hari ni, boleh ambil gambar..autograf sekali ye" (Ops, ada peminat rupanya). Ok lawak. Hana nak cepat-cepat pergi ke toilet sebab tak nak terlepas persembahan.

15 minit kemudian

"Aik, kenapa meja ni kosong?, hana baru nak makan nasi ni"

"Pelayan tu dah angkat semua"

"Apa?, baru pukul 10 kan?, ada makanan lain ke?"

"Entah"

Hana pun ternanti-nanti makanan lain akan sampai. Tapi tak juga sampai-sampai. Alahai.. sabar jelah. Ada seorang pelayan ni tanya nak tea or coffee? Of course la tea. Hana tak minum kopi. Ok tea tersebut merupakan hidangan terakhir hana. lapar kot.. Sehari suntuk tak makan semata-mata tunggu makanan untuk majlis ni. huhu sedih tak..

Yoo.. Eh eh peace :)


22 orang dah komen :

Cik.blogger said...

peewwiiitt

KorN said...

1st time komen komen sini.. amboi, kemain sakan semua dok berposing sini sana kan...

sejuk mata memandang masuk blog hijau ni.. hehe

Iffah Afeefah said...

come2 cikgu2 ni


ps: AR da siap lom? heee

babycomel said...

alahai,, comel2 & cun2 semuanya :)
suka tengok korang..
~dah follow sini

iznawzi said...

confirm student slalu dtg kelas nnt..hehehe

Hanif Idrus said...

Kasihannya tak dapat makan..hehehhe
Nka abis belajau tak lama lagi..yes!!
Senyumnya manis2..

Sanji Ngatmi said...

tuan blog bergaya sakan

syiela said...

tak lama lagi dah habis yes!!!

tapikan kesian hana kenapa la waiter tu cepat sangat angkat...

Sabila Azam said...

Comellah akq yg pkai tudung pink tu.. Kat mne nieh? U?

Sabila Azam said...

Mksud bieyla, universiti or da kje? mcm best je Crown Hotel. Tak pernah pergi kota bharu lg..

boni kacak said...

ye..saya merajuk dengan awak.. tak reti nak pujuk? huh!

Mishter Izwän said...

comel2 lah kawan dia. nk kenal sorg boleh. hehehe

hnahdy said...

@KorN nanti datang lagi ye :)

hnahdy said...

@Iffah Afeefah ar dah siap tunggu bentang je ni .hehe

hnahdy said...

@babycomel tq :)

hnahdy said...

@iznawzi :) harap camtu lah

hnahdy said...

@Sabila Azam kat hotel. nama pangilan akak tu Omey sebab dia comel :)

hnahdy said...

@Sabila Azam Institut pendidika guru :)

hnahdy said...

@boni kacak alololo...

hnahdy said...

@Mishter Izwän nak kenal?boleh tapi kena blanja owner blog ni dulu.hehe

miss Fyqa said...

xpe hana, next time mkn sket dlu ok.. huhu

Nick Nashram said...

sem 8 la paling syok sekali sbb nak kuar maktab dah..huhu..posting mintak negeri mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...