Pelik tak ?


Korang pernah pindah rumah baru yang siap dengan perabot x? Dimana perabot-perabot tu ditingalkan oleh tuan rumah lama. Masuk ja rumah baru tu, perabot-perabot di balut dengan kain warna putih? 


Ada terfikir x kenapa kena balut dengan kain warna putih? 

Kebanyakan drama/movie yang ada part kena pindah randah especially cerita seram la kan mesti perabot di balut kain warna putih. 

Mungkin untuk menunjukkan keseraman rumah dalam drama /movie tersebut kowt? hehe Kalu dalam realiti macam mana plak kan..


15 orang dah komen :

ZORA said...

a..ahhh..btol gak..knapa putih ae??mngkin selain nak nmpak seram...nak wat petanda kot yg rumah 2 da ditingglkan bape lame..ye lah...kalo kain putih 2 da kotor..mesti la da lame gler org tak duduk kat situ..

syieda ;) said...

ish, tetiba seram pulak tengok gambar tu >.<

Cik tikah said...

x nak kasi hantu kacau kot :P

Prettywrite said...

senang nak cehck habuk banyak mana kot..hehe

Ila said...

saja nak kasi tahu putih melambangkan bersih..hehehe

amiewaya said...

aku lebih rela bawak perabot sendiri..

kajaharuna said...

tak pernah lagi masuk rumah baru ada perabut yang di tutup dengan kain puti..

Onitsuka_hana said...

@syieda ;) hehe print screen movie kum kum the movie.. ceta seram hantu kum kum :)

Onitsuka_hana said...

@ZORA tol gak..bleh pakai gak pandangan zora

Onitsuka_hana said...

@amiewaya klu dah ada perabot.. perabot yang dah ada biar berbalut ke? lagi la seram. nnt malam2 nampak bayangan putih plak

Onitsuka_hana said...

@Ila asal putih je kebersihan hehe

Onitsuka_hana said...

@Cik tikahmotif?

Onitsuka_hana said...

@Prettywrite hehe cam jawapan zora tadi

snhz said...

Pernah2..
pernah sewa umah yg lngkap dgn perabot time praktikal dlu..
macam tu la tuan de ttp prabot. pkai pkai putih. mula2 masuk x rasa seram la sbb masuk wktu siang..cer kalo masuk mlm?? huhu
tp umh tu xde la seram..slamat je 4 bulan sewa kt situ..alhmdullilah..

Onitsuka_hana said...

@snhz Ooo ada rupanya.. ingat dalam movie ja..bar masuk lg la kan baru 4bln..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...