Umur dah meningkat tapi ......


Umur 22 tahun dah meningkat tapi xpandai masak. Apa kes la nie..Hahaha apa la nak jadi dengan ku nie..tadi pun dah pandai bersiang ikan tapi bukan bersiang untuk masak tapi bersiang saja2 bagi kucing kesayangan ku makan. Selalunya bagi kucing makan xbersiang pun..Tapi kali nie ku bersiang alang2 nak belajar bersiang ikan kan.Habis kucing makan maknanya betul la cara ku bersiang ikan.hahaha bleh ka mcm tu..


Sebelum nie pernah gak bersiang ikan tapi hancus terkuar habis tulang temulang ikan tu..Tapi kali nie perfect giler. Bagi ku la.. Ok dari sebelum2 nie.. Lagipun ku pakai gunting nak siang ikan. Pakai gunting senang dari pakai pisau. Betol senang.. try la bersiang ikan pakai gunting.. Bukan gunting kertas tapi gunting nie


tajam pun tajam..klu pakai cutter/pisau susah la. Kepada yang pandai/pro bersiang ikan bg la pisau ka gunting ka dapat ja bersiang ikan.. Tapi klu yang baru nak belajar mcm ku nie akai gunting ja lah..hehe


Sebelum


Selepas

kemas ja..hehe itu kalu pakai gunting klu pakai pisau mesti serabut punya lah.

Baru bersiang ikan belum masak lg.. Klu ku dapat ikan mula2 ku pikir ku nak masak sup ikan ja.. hehe xpk len dah. Mana la ku pandai masak benda lain. selain sup (serai + bawang + belacan + garam + asam keping) n goreng (serbuk kunyit + garam).huhu
Ku suka kemas rumah berbanding masak.. Nak tau kenapa?  klik kek nie untuk mengetahui kelebihan mengemas berbanding memasak menurut pendapat sendiri

Harap sangat hatiku nie terbuka untuk meminati dunia masakan.Wwaaaahh

7 orang dah komen :

Cikgu Fikri said...

SERIUS!!!!
1st time dgr org siang ikan pki gunting tu..
hurm...
cdgn yg boleh dipertimbgkan..
tp, bukan gunting kertas kan? huhuhuh..
eh, xpew kalau xbrape pndai masak..
boleh cuba slow2 dari skrg..
bykkan tgk rncgn memasaK, bykkan selak recipe memasak.. kalau rasa excited boleh try recipe tu...huhuhh :)


psl org memekak dlm wayang tu plak, mereka still lg tgk..cuma part bising2 tu yg fiq xsuka sgt..

eh, pnjg plak komen ni.. cm krgn UPSR.. sorry.. :)

syieda ;) said...

haa! sama la. syieda pun suka mengemas berbanding memasak. hehe :)

Onitsuka_hana said...

@Cikgu Fikri xpernah tengok ek..hehe suka tengok buku masakan rancngan memasak tapi nak try masak tu xda kekuatan

Onitsuka_hana said...

@syieda ;) ada geng la nie..:)

syieha_wanah said...

haha.. ok la tuh.. ada keinginan nk bljaq masak.. atpi kucin tuh comel la...geram aih

qaseh johanna said...

akak suka dua2..dik..cantik ikan awk tu..tp bg mkn ikan...klu akak, akak grg cecah sambal tempoyak..heaven..hehe

deqla manjew said...

siang ikan guna gunting...menarik!!

btw, done follow u...meh follow blog sy pulok..slm knl keh!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...